Návod na LuckPerms

Místo na přidávání vašich návodů.
Odpovědět
EncryptSL
Kontaktovat uživatele:

Návod na LuckPerms

Příspěvek od EncryptSL » 29 lis 2019 05:31

Vítám vás při návodu jak na LuckPerms, plugin který slouží jako velmi oblíbená náhrada za dosluhující plugin PermissionsEx

Důležité k pluginu
Seznam oprávnění pro příkazy pluginu
Seznam Placeholders
Podpora MySQL & Napojení pluginu na databázi

1. Krok
Stáhneme si plugin z oficiální stránky tím se vyhneme problémům s případným zavlečeným kódem který by vás mohl pozlobit.
Link ke stažení: Klikni zde

2. Nahrajeme plugin na server
Jak to uděláme otevřeme si FTP pomocí jakéhokoliv programu který podporuje zabezpečené připojení například: FileZilla nebo TotalCommander
Plugin si nahrajeme do složky jménem "plugins".
Tento plugin je kompatibilní i s VaultAPI které většina pluginů využívá skrze jeho API pro ekonomiku nebo právě správu pravomocí.

3. Spustíme si server
Ve složce kde jsme nahráli plugin, se nám vygenerovala složka s jménem LuckPerms.
Tak složky a potřebné věci máme vygenerované, jdeme dále.

4. Krok vytvoříme skupiny a prefixu které budeme využívat !
Je to trochu složitější ale s tím se společně popereme.
Tak musíme si vytvořit nějakou skupinu například admin:

Pomocí příkazu:

Kód: Vybrat vše

/lp creategroup JménoSkupiny
V našem případě to tedy bude vypadat takto:

/lp creategroup admin
Tento příkaz napíšeme do chatu, a vytvoří se nám úspěšně skupina s jménem admin.

No a budeme li chtít přiřadit skupině nějaký ten prefix, uskutečníme to příkazem:

/lp group admin meta addprefix 100 "&c[Admin] "
Ptáš li se co je to číslo tak určuje prioritu prefixu nebo suffixu. Vyšší hodnota = vyšší váha a vyšší Priorita.
V případě suffixu by to bylo takto

/lp group admin meta addsuffix 100 "&c[Blablabla] "
Vytvořili jsme skupinu ale co sakra dál chci přiřadit nějaké oprávnění. Tak jdeme konečně na další krok.

5. Krok přidělujeme oprávnění, pro skupinu admin nebo jinou kterou tvoříme !
Jelikož jsme in, a chceme to mít pohodlné a mít takovou možnost se vyplácí, tak tento plugin podporuje webový editor který vám vytvoří session url.
Které se mění samo mění při každé úpravě, při každé úpravě je jiný, čili nemusíte se bát ale nikde by jste jej neměli vystavovat. Pro jistotu. ;)

No jdeme si vytvořit link kde budeme nahrávat oprávnění čili permisse.

/lp editor
Ukázka jak vypadá link po napsání příkazu, otevřeme ho když na něj klikneme !
Obrázek

Přidáváme nějaké to oprávnění pro danou skupinu !
Obrázek

6. Krok ukládání z webového editoru.
Opět author tohoto dobrého pluginu myslel na všechno, budeme li chtít naše právě uložit a aktualizovat na serveru.
Stiskneme kombinaci kláves,

CTRL+S
, vyskočí na nás nazelenalé pole které bude vlastnit link když na tento link klikneme zkopíruje se nám a my ho vložíme bud do konzole nebo přímo ve hře do chatu.

Doplňkové informace na konec to hlavní aby jsme nemuseli psát hromadu oprávnění je výhoda i Inheritance čili něco jako Dědění pravomocí z otce na syna.

7. Chceme aplikovat hráči skupinu.
Příkaz nám k tomu pomůže:

/luckperms user jméno hráče parent set admin
Tímto jsme nastavili hráči skupinu s názvem admin ale co když chceme aplikovat VIP které je časově omezené !
Je to poměrně jednoduché,

/luckperms user EncryptSL parent addtemp VIP 1mo
  • 1mo - 1 Měsíc
    3d - 3 Dny
    13h a 13 hodin
    45m a 45 minut
Takže tímto nám vip vyprší za 1 měsíc 3 dny 13 hodin a 45 minut.

8. Krok dědění pravomocí z jiné skupiny
Chceme li aby jsme dědili základní pravomoce z hráče na vip například,
aby jsme nemuseli psát hromadu oprávnění pro každou skupinu a zbytečně všude stejná.
Slouží k tomu jeden jednoduchý příkaz:

/lb group název_skupiny parent add název dědice
Čili vysvětlené název_skupiny = do které chceme aby se dědilo
název dědice = dědic ze kterého budeme brát již napsaná oprávnění.

V celku jednoduché, základní nějaké vysvětlení bohužel nemám tolik času abych to sepsal cele ale určitě si jej najdu,
Základní informace můžete čerpat z oficiální wiki kde je to kompletně rozsáhle rozepsané: Wiki zde
Chceš-li minecraft plugin nebo pomoci s nastavením minecraft serveru, či custom nette web napiš mi PM.
Užitečné: Abecední seznam pluginů a překladů.

Kdo by měl zájem o nějaký web nebo případně plugin piště PM.

MaceZz

Příspěvek od MaceZz » 16 úno 2020 00:31

Keby ešte ten plugin fungoval, a nezhadzoval Server, však? :)

lukaskabc
Zákaznická podpora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukaskabc » 16 úno 2020 12:43

MaceZz píše:
16 úno 2020 00:31
Dle mých zkušeností LP fungovalo vždy tak jak mělo a neměl jsem s ním problémy, můžete být více konkrétnější?
Např. přiložit log serveru ze chvíle kdy spadne (pastebin.com)
CISCO certified
---
Vypnout počítač bez odhlášení
může jen systémový administrátor. - Odborník může pravidla porušovat. Není čas dodržovat všechny zásady pro běžné uživatele.
Jasně, že to opravím. Nemusíš mi to připomínat každých 6 měsíců.

EncryptSL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EncryptSL » 19 úno 2020 04:56

MaceZz píše:
16 úno 2020 00:31
Čau, já přecházel z Pexů na LP a nikdy jsem neměl problém. Osobně jsem měl několik serverů zde na GameHostingu a vždy mi jelo LP dobře. Pokud ti to dle tvých slov shazuje server zašli kompletní log serveru. Dodám Měl jsem napojené LP i na Databázi a vždy mi fungovali i mezi servery. Pochybuji že LP ti shazuje server. Jak dotazoval @lukaskabc, pošli log nebo vytvoř ticket a mrknem se na to. Dle mého názoru je tohle nejlepší plugin na správu oprávnění ve hře. ;). Nabízí mnoho možností také mimo to i API. Nevidím důvod proč by ti měl zrovna LP shazovat server. Osobně odzkoušeno i na nejnovější verzi a všechno funguje :) i při větším počtů hráčů. Kdybych věděl že nefunguje na 100% nikdy ho nepoužívám ani jako vývojář + samotný majitel serveru už vůbec bych tu nepsal návod pro veřejnost. :).
Chceš-li minecraft plugin nebo pomoci s nastavením minecraft serveru, či custom nette web napiš mi PM.
Užitečné: Abecední seznam pluginů a překladů.

Kdo by měl zájem o nějaký web nebo případně plugin piště PM.

Odpovědět